Borrevannet rundt

Legg til huskeliste
Annonse

Turen rundt Borrevannet er ca. 13 km og går delvis på skogsbilvei, skogstier og langs traffikert vei. Beregn 4-5 timer på rundturen. Rundturen er ikke merket, så følg kartet på ut.no eller last ned GPX filen. Har du lastet ned DNT's SjekkUt app kan du på rundturen sjekke inn på flere punkter.

1. Vi starter fra Nordskogen skole hvor vi følger stier og skogsbilveier sørover fram til golfbanen på Semb.

2. Her krysser vi golfbanen ved merket passasje og følger stien ned mot Borrevannet. Langs hele stien ned mot Vassbånn vil du finne oppslag med tekst av historisk, biologisk og geologisk interesse. SjekkUt punkter: Eydeparken og Fugletårnet.

3. I Vassbånn følger vi en treninsbane for hester, med hvit inngjerding, sørover til du treffer på en sti/traktorvei som svinger vestover opp mot Sande gård.

4. Her må vi desverre følge Vikveien i vel 1 km før vi svinger ned gårdsveien til Solberg saga og videre gårdsveien nordover til vi igjen treffer på stien ved Bergstad. Herfra kan du følge blåmerket løype helt fram til utløpet av vannet i nord og Kvisla bru.

5. Vi går langs vannet forbi Eikenesodden og videre over nylaget DNT-bru før Heierholmen. SjekkUt punkt: Kvisla bru

6. Man følger så traktorveien ca 200 meter før man svinger til høyre og tar stien som fører oss til traktorveien som vi følger fram til Knudsrød turisthytte (SjekkUt punkt)

7. Videre følges traktorveien mot Tømmersletta (SjekkUt punkt), og da er rundturen komplett.

Adkomst med egen bil

Vårt forslag til utgangspunkt er ved Nordskogen skole hvor det finnes parkeringsmuligheter, men man kan selvsagt starte hvor som helst langs ruta.
Annonse