Topptur fra Sørfjorden/Kobbelv Vertshus til Reinhausen.

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,6 km
  3 timer
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt
Turen opp til Reinhausen er første del av skiltet og sommermerket rute som går fra Sørfjorden inn til grensen mot Sverige - Norge på tvers!
Fra parkeringen ved Kobbelv Vertshuset krysses E6 og skilt viser vei langs den ca. 500 m lange gårdsveien gjennom bygda. Etter å ha passert gjennom et boligtun følges merket sti opp mot høyfjellet. Stien følges opp i høyden fram til skiltet `Reinhausen` hvor man tar av og går ca. 800 m sørover mot toppen og trimkasse
I begynnelsen er turen opp til Reinhausen bratt, men over skoggrensen får man fantastisk utsikt over Sørfjorden, Engan og bygdene langs Leirfjorden. I gamle dager var dette ferdselsvei for svenske samer som kom fra sommerleir ved Stallo og Vastenjavre til Leirfjorden for å handle.
Under 2.verdenskrig ble mange krigsfanger, men også sivile nordmenn ført i sikkerhet til Sverige av lokale kjentmenn, grenseloser. Løypa over til grensen har derfor fått navnet "Flyktningeruta"

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med kjøretøy til Kobbelv Vertshus hvor turen starter.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.