Holmfjellet - Suolovárri 280 moh. i Tana kommune

Publisert av privatperson

Holmfjellet - Suolovárri 280 moh. i Tana kommune

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,7 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Fin og lett fottur til toppen av Holmfjellet - Suolovárri (280moh). Underveis er det fin utsikt mot munningen av Tanaelva. Fra toppen av fjellet er det flott utsikt i alle retninger.

Fin turløype som er en #perletur i Tana kommune, med en merket og god sti i greit terreng. Det er 2,8 kilometer å gå til toppen og det er tørt og fint å gå. Holmfjell og Gulbojok bygdelag har ryddet og merket turløypa med rød maling på trær og steiner. Det er også skilt underveis som angir retning til toppen. Det er en turkasse for å skrive navnet sitt i på toppen av fjellet. Samme trase brukes også som terrengsykkelløype.

NB! Husk båndtvang da det er sauer på beite i området.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Startpunktet er langs jordbruksveien som går til Gulbojokmyrene. Man kjører av riksveien i Holmfjell på samme veien som går til Holmfjell gartneri. Man kjører forbi gartneriet og ca 1 km fra riksveien for å komme til selve startpunktet. Det er satt opp infotavle ved Startpunktet.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.