Lindøy

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,5 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Idyllisk øy med mørk historie
Daglige ferjeavganger bringer deg ut til en av de vakreste øyene i Byfjorden i Stavanger. Lindøy er en øy med lune viker, mye skog og et lite tjern. Store, hvite bygninger forteller om en skolehistorie som strekker seg fra 1887 til i dag. Den gang var det presten Lars Oftedal som kjøpte øya og bygget «Lindøens redningshjem for gutter som var kommet på avveier». For barn i Stavanger var Lindøy synonymt med den verste trussel og straff, og på folkemunne het det at dersom du ikke skikket deg vel havnet du på Lindøy. I dag driver Stavanger barnevernsenter avdeling for ungdom 13-18 år.

Tidligere elever ved skolen har lagt ned et enormt arbeid i å bygge veier på øya. Veiene ble bygget for jordbruksdrift, og er i dag ypperlige for turgåing. Flittige hender har også plantet ned utallige blomsterarter, som i dag gir stor glede når en beveger seg rundt på øya.

Lindøy har 2.8 km med turstier som går gjennom lauvskog, gran- skog og åpne kulturlandskap. I tillegg er det gode forhold for å fiske med stang fra land. Ryfylke Friluftsråd har tilrettelagt med handikaptoalett, 160 meter gjestebrygge med båtfester, grillanlegg, kildesorteringsanlegg og naturlekeplass. Her finnes også et
gårdsbruk med sauer og høylandsfe.

Løype: Grusvei. Totalt 2,8 km turvei.

Fiske: Sjøfiske med stang fra land.

Bading: Sørvik og Varmekro

Båndtvang: Dyr på beite. Båndtvang hele året.

Kart: Stavanger og Nord-Jæren. Turkart 1: 25 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ferje fra Jorenholmen ved Magasin Blå. Egen båt til Sørvik eller Varmekro.  Parkering: Parkeringshuset på Jorenholmen. 

Adkomst med offentlig transport

Hurtigbåt fra Bakerbrygga 1
Annonse

Publisert av

Stavanger Turistforening