Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,1 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - okt

Den høyeste toppen i Sund heter Veten og ligger på 285 moh. Her kan man ta turen fra Stranda svømmehall og på veien er det godt tilrettelagt med klopper, natursti for barna og små skilt med info på.

Er man flere sammen kan man parkere en bil på Førde, og så gå sammen fra Stranda skule til Veten og ned til Førde. Eller så kan man gå tur/retur der man parkerer bilen.

En tur med mye å se underveis

Turen starter fra Stranda svømmehall, og her er det et stort skilt med info om turer i Sund. Rett ved turstart er det bygget en gigant gitar som ble åpnet i 2015. Gigantgitaren er starten på natur- og kulturløypen "Ord i spreke spor", inspirert av kyst-trubaduren Johannes Kleppevik. Målet med løypen er å knytte fysisk aktivitet sammen med natur-, kultur-, og litteraturopplevelser. Turløypen er 4 km og ca. 200 meter stigning opp til Storevarden.

For å komme seg til Veten følger man stien videre forbi skilt til Storevarden, og kommer opp på 285 moh med en fantastisk utsikt som belønning. På toppen kan man skrive seg inn i turbok, kikke seg rundt i en stor kikkert og se hva man ser på sikteskiva. Her ser man både Ulriken og Rundemanen, og helt ut til Bømlo f.eks.

Videre går turen ned til Førde. Her er det flere som tar turen og det er god sti.

En tur som virkelig anbefales med nydelig utsikt!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parker ved svømmehall på Stranda. Er man flere sammen kan man parkere en bil på Førde, og så gå sammen fra Stranda skule til Veten og ned til Førde. Eller så kan man gå tur/retur der man parkerer bilen. Det er mest populært å gå fra Førde og opp.
Annonse