Steinsøysundet - Hopen

Legg til huskeliste
Annonse

Skjermet strekning med flere små øyer og et rikt dyreliv. Mot horisonten i nord er det ofte hvitt skum, og drønnet fra havet oppleves mektig. Padler du sommerstid ved solnedgang blir fargene ekstra flotte både på hav og himmel. Da er også sjøen oftest rolig.  

Ruta er tegnet nært land for der er det minst bølger, og mest dyreliv å se, men...

Adkomst med egen bil

Start fra Steinsøysundet

Det tar 25 minutter å kjøre fra ferjeleie på Edøya, du kjører veien på østsiden av Smøla, etter passering av skiltet Steinsøysundet tar du av til høyre der det står skilt til Smøla kajakk. 100 meter til og du kommer til en rød låve med stort Smøla kajakk-skilt . Her kan du lett sette ut kajakken fra sandstrand. Her er det parkering, teltplass med lavvo, utedusjer, gapahuk og utleie av kajakker og utstyr. Om sommeren og i helgene er det også åpen Kafé. Hos Smøla kajakk får du også tips for padleturen.

Nærmeste butikk er på Hopen, 5 kilometer unna. Bensinstasjon på Sætran, midt mellom Steinsøysundet og Hopen. Overnattingsstedene Smøla havfiskesenter og Øien Fiskeferie ligger i vestlig retning og her får du en nydelig solnedgang om sommeren.Start fra Hopen

Start fra Hopen

På Hopen ligger kommunesenteret på Smøla. Stedet har kjøpesenter, idrettshall og kunstgressbane. Startstedet ligger en kilometer nord for kommunesenteret, på veien mot Veiholmen. Det er fint å sette ut kajakken fra brygga til Hopen Brygge. Du kan parkere hos Hopen Brygge. Hopen Brygge tilbyr matservering og overnatting. 

Adkomst med kollektivtransport

Det går buss til Veiholmen og til ferjeleie på Edøy. Last ned Fram-appen for ruteoversikt. 

Annonse