Veiholmen - Haugjegla fyr

Legg til huskeliste
Annonse

Langt ute i havet, ligger fiskeværet Veiholmen omringet av en storslått skjærgård. Holmene og skjærene tar av for bølgene og lar deg padle i rolige farvann selv om det er en del bølger på havet. Den opptegna ruta fører deg mellom hus, holmer, skjær og inn i trange smug. På svarbergene ved fyret er det lett å komme i land for en pause. 

...

Adkomst med egen bil

Den største turistattraksjonen på Smøla er fiskeværet Veiholmen. På "Været" er det overnattingssteder, restauranter, butikk, kafé og pub. Om sommeren arrangeres det utstillinger og konserter. Skjærgårdsveien ut til fiskeværet er unik, enda mer unikt er det å padle langs veien fra Hopen og ut til "Været". 

Utsettstedet for padling er flytebrygga ved parkeringsplassen, Hotranklakken på Veiholmen. Parkeringen er rett før du kommer til Veiholmen brygge og butikken. Det ligger noen trebåter der og et padleruteskilt står der. Det er kommunalt toalett midt på parkeringsplassen. Det er ikke vannslange ved utsettstedet. Da må du til havna, på baksida av butikken.  

Skjærgården rundt Veiholmen beskytter mot storhavet og lyden og synet av bårene utenfor skjærene oppleves som mektig i en liten kajakk. Om sommeren er det et rikt fugleliv med bla. terner, grågås, storbakk, tjeld og ærfugl. NB! Ikke padle for nært eller gå i land der fugler hekker. Ørn ser du store deler av året bortsett fra om sommeren.  

2 km nord for Veiholmen ligger Hauggjegla fyr. Fyret kan nås med kajakk fra sør og har en mektig plassering.

Adkomst med kollektivtransport

Det går buss mellom Edøya og Veiholmen. Last ned Fram-appen for rutetider.

Annonse