Tverrfjellet - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  1,5 km
  5 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Lengde (en vei): 1,6 km

Adkomst og parkering: Fra Tromsø følger du Fv 863 til Ringvassøya. Når du kommer til Hessfjord tar du Fv 302 mot Dåfjord/Skogsfjord. På toppen av Hessfjordbakken erdet en liten snuplass på hver side av veien, rett etter den siste svingen. Herer det mulig å parkere.

Vei- og rutebeskrivelse: Fra parkeringsplassen følger du skilt ogblåmerket løype opp gjennom glissen bjørkeskog. Det kan være noe vått, så deter lurt å ha godt fottøy.

Over skoggrensa kommer du opp på snaufjellet. Her er det merka med rødt. Små varder og hvite pinner leder deg til toppen. Er du i tvil så sikt deg inn på Solltinden og gå direkte mot denne til du kommer til en stor varde. Dette er høyeste punktet på Tverrfjellet og her står turboskiltet.

Over skoggrensa går man på fin sti i lyng og tuer.

Turen er 1,6 kilometer lang og toppen er 406 moh.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse