Dyrnes - Brattværet

Legg til huskeliste
Annonse

Rorbuer på fiskeværet Brattværet ble satt opp mellom 1150-1200. Nå er det feriehus, og flere tilbringer sommeren her. Coquet og Rovena er navn på skip som har forlist i mylderet av skjær og holmer som preger skjærgården rundt. Et farlig område med båt i dårlig vær, et paradis for padlere i rolig vær.   

Turen ut til Brattvær er delvis skj...

Adkomst med egen bil

Startstedet på nordvestsiden er lagt til småbåthavna på Dyrnes. Her er det greit å sette ut kajakken på flytebrygge, og deretter parkere ved småbåthavna. Det er plass til ca 8 biler. I tillegg er det god parkeringsplass ved veikrysset med snarvei ned til småbåthavna. 

Avkjørselen fra fylkesveien til småbåthavna er ved veiskiltene "Kro" og "Fiskeindustri". For å komme ned til havna tar du til venstre (150 m fra fylkesveien) mot Bøteriet pub. Ved Bøteriet følger du veien som går mot venstre ca 50-75 meter. Den åpne plassen som møter deg, er parkeringen. Det er kort vei ned til flytebrygga herfra.

Det er butikk på Råket, en liten kilometer fra Dyrnes. Det er mulig å sette ut kajakken der også, men kun mulig å parker på andre siden av siden av butikken, og der er det ofte fullt om sommeren.

Turer sørover er familievennlige. Du kan padle rundt her i timevis. Tidevann og dyrelivet gjør at du opplever hver tur forskjellig. Turer til fiskeværet Brattvær er lett tilgjengelig herfra. På Brattværet står flere hus og mange tilbringer sommeren her. På nordsida av Brattværet er det en utrolig skjærgård. Fine rasteplasser og snorkleområder finner du mange av. 

Annonse