Fottur langs Kirkestien ved Karlsøy i Hamarøy

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,0 km
  1 time, 30 minutter
 • Sesong
  Hele året

Ta av fra E6 på Innhavet og kjør Finnøyveien ca 9,5 km utover til Karlsøy. Parker på veiskuldra nedenfor siste huset i grenda på tur videre langs Finnøyveien. Ca 50 m videre etter parkering ser du et stort treskilt med Kirkestien på. Her starter stien som er merket med gule plastmerker. Du går først oppover rabbene til høyre før du etter kort tid dreier til venstre og nordover og krysser er traktorvei. Her må du være obs, det er lett å følge traktorveien, men du skal skrå over denne og fortsette på stien oppover lia. Det er tydelig sti, som enkelte steder kan være noe myrete. Her er det lagt stokker i myra, men vi anbefaler ikke joggesko i fuktig vær. Når du kommer på toppen av øya dreier stien mere vestover og langsetter høyden og du står snart ved målet for turen: en flott torvsjå eller rettere en kopi av en torvsjå som Finnøy grendelag har fått laget. Her er det mulighet for overnatting hvis man så ønsker.

Ønsker man en flott utsikt mens man nyter nisten er det lurt å gå ca 150 meter nordøstover (rett ut av døra til torvsjåen) her har man en flott utsikt mot Kaldvågfjorden og helt mot Stetinden.

Kirkestien ble brukt av presten og hans følge når de skulle besøke Karlsøy kirke før veien kom og også av folket på Finnøy når de skulle til kirke på Presteid. Det var båtskyss på nordre side av Finnøya til Hella hvorfra de tok seg videre til Presteid.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Se tekst
Annonse