Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,8 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Denne turen er ca 5,5 km t/r.

Denne turen må planlegges nøye før du går den. Grotten er bare tilgjenglig ved fjære sjø. Følg med på tidevannstabellen. Sørg for å være ute av grotten før det begynner å flø igjen. Ved mye bølger er det ikke forsvarlig å gå inn i grotten. Obs at det kan være svært glatt på svabergene så gå forsiktig! Ha sko med godt grep.

Parkering ved Telavåg idrettsplass. Gå opp igjen i hovedveien og kryss veien. Følg hovedvei litt tilbake før du går ned til høyre, Selstøsjøen (Står tavle med turbeskrivelse her) Følg asfaltveien og ta inn på Håvarden som er på venstre side av veien. Herfra følger du veien til stistart på venstre side. Du går først på grusvei som du følger et stykke nedover. Du vil se ett gammelt kvernhus på venstre side. Her går stien skrått oppover til venstre et lite stykke og deretter til høyre. Stien er merket med blå merker. Noen korte bratte partier på denne turen. Det er merket med skilt "Bekhilderen" på ytre løype. Der tar du av stien mot vest (høyre) for å komme til grotten.

OBS - det er ikke merket løype etter skiltet mot Bekhilderen. Følg terrenget mot vest og gå ned på venstre side av klippen. Det er litt klyving mellom store steiner før du kommer til svaberget.

Bekhilderen et et turmål Kystpasset 2021, som er et turhefte med turer fra nord til sør i Øygarden kommune. Her finner du mange flotte turopplevelser og nye løyper for store og små, med ulik vanskelighetsgrad. Det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med nye områder i kommunen.

Hvordan få kystpasset? Les mer i vedlagt lenke.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Straume terminal følger du Fv 555 retning sør-vest. Etter Kolltveittunellen tar du andre avkjørsel i rundkjøringen retning Klokkarvik. Etter du passerer skilt mot Kallestad skal du fortsette rett frem på Fv 560 til du kommer til ny rundkjøring. Følg skilting mot Telavåg. I Telavåg følger du skilting mot Nordsjøfartmuseet. Parkering ved idrettsplassen på høyre side av veien rett før Nordsjøfartmuseet som ligger lenger fremme på venstre side av veien.

Adkomst med kollektivtransport

Sjekk skyss sin ruteplanlegger for busstider mot Televåg

Annonse