Tandbergfjellet til Kroken og Larsrud

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,8 km
  2 timer, 15 minutter
  Rundtur
 • Sesong
  Mar - nov

Skogsturen begynner ved masta på toppen av Tandbergfjellet og følger Damstokklia ned til Damstokkmyra, langs med kommunegrensa mellom Lillestrøm og Nes. Derfra går en sti langs med høydedraget ned til Kroken, gjennom en skog som er lite brukt. Det er sykkel og hestespor mest der, men hvis flere går der, blir stien fin. Et sted ved stien er det rester etter et dyrkningsspor med steingardgjerde.

Fra Kroken følges stien opp til toppen av åsen og videre til et stikryss. Der går stien ned av åsen igjen og et lite stykke i lysløypa til en sti som går opp i skogen og til Larsrud. Fra Larsrud går en bred og fin sti til en liten sti går av mot høyre og opp til Norddalsåsen. På åsen er stien lite brukt, men er lett og tydelig å følge.

Nedenfor åsen går stien langs åsen til Skogsveien som kommer fra Toreidveien. Den følges et stykke til en sti som går opp til Svarstadåsen. På åsen går en sti på langs og så et lite stykke nedover til en annen sti som følges tilbake til masta på toppen av Tandbergfjellet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ved enden av Tårnvegen går stien fra. Det kan parkeres i Tårnvegen.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse