Skjækerfjella: Lustadvatnet - Lågvassbua - Gaulstad

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  19,1 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - okt
Skjækertrekanten

Flott heldagstur som kan kombineres med en avstikker inn til Norges Midtpunkt, men som også kan/bør gås som en todagers tur med overnatting på utleiehytta Lågvassbu. Ved nedkomst til Gaulstad kan transport tilbake til parkering Lustadvatnet bestilles fra Mokk gård.

Kart: Turkart Skjækra, anbefales ikke uten kart!

Veibeskrivelse:
Første delen av turen går langs "svillestien" som fører inn til Norges Midtpunkt, noe som gjør at de første 7 kilometrene går raskt unna. Etter omlag 7 - 8 km tar det av en rødmerket sti mot Lågvassbu (skiltet).

Avstikker:
Dere er nå kun ca 1,5 km unna Norges Midtpunkt, så for de som vil ha med seg Midtpunktet kan det være en god ide å legge en kafferast her (3 km ekstra fram og tilbake).

Første delen av stien mot Lågvassbu går i myrterreng, før den gradvis svinger mot høyre og oppover. Spesielt den første delen kan være ganske bløt, men stien er godt merket (rødmerking). Fra svillestien til Lågvassbua er det 3 km. (Merk: Stien avviker litt fra kartet - siste delen av stien står ikke på kartet).

Lågvassbua er en høystandard hytte med både en utleiedel (6 sengeplasser) og en åpen del (som forøvrig også er velutstyrt). Fiske i Lågvatnet er gratis, og med hytta følger båt og garn/oter rett.

Veien fra Lågvassbua til Litj Gaulstad er omlag 8,5 km, der første 2,5 km går i lett stigning i fjellterreng. Deretter stuper stien ned i Damtjønndalen, og følger denne helt fram til parkeringen ved Litj Gaulstad. Terrenget i denne siste delen av turen er variert og gir en flott turopplevelse.

Fra Litj Gaulstad tilbake til parkeringa ved Lustadvatnet er det over 5 km, så for en del kan det være aktuelt å bestille skyss fra Mokk gård (se nedenfor). Tips: Om dere har med sykkel - sett denne igjen på Litj Gaulstad - da kan en person sykle og hente bilen på Lustadvatnet.

Bestilling av skyss: Bestilles på forhånd fra Mokk gård på telefon: 74144752 . Pris etter avtale . Mokk gård kan også tilby overnatting, bevertning, og guidede turer både for grupper og enkeltpersoner.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering:
Fra Steinkjer kjør 762 opp Ogndalen (skiltet fra sentrum) - og fram til parkering ved Lustadvatnet (ca 40 km).
Annonse