Skitur til Gjeddevannene i Tana kommune

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende skitur
  • 18,6 km
  • 3 t
  • Rundtur
  • 371 høydemeter totalt
  • Sesong: Nov - apr

Det er flotte skiløyper til Gjeddevannene - Hávgajávrrit i Tana kommune. Et viktig utfartsområde på ski og til fots for befolkningen i Nedre Tana. Tana IF og lokale ildsjeler kjøres flere mil med skiløyper i området. Det er satt opp 2 turkasser langs skiløypa.

Den første er i nærheten av gapahuken ved 1. Gjeddevann - Hávgajávrrit. Gapahuken har Tana IF har satt opp i samarbeide med Fefo. Den andre turkassa er ved enden av løypa ved 3. Gjeddevann. Det blir en avstikker fra 1. Gjeddevann og Gapahuken i retning mot nord på ca 3,8 km tur retur.

I beskrivelsen her er turen tatt som en rundtur fra Leirbakken - 1. Gjeddevann (Hávgajávrrit) - 3. Gjeddevann ned dalen Rássejoleahki til Tanahus og til Leirbakken. Denne rundturen (med avstikker til 3. Gjeddevann) er ca 19 km å gå på ski, hvor det legges skiløype hele traseen. Det er mange avstikkerløyper inn til løypa fra boliger i området.

Avstander i skiløypa:
Fra Leirbakken til Gapahuken: 4,7 km
Fra Tanahus til Gapahuken: 3,3 km
Fra Bonakas (gamle skolen) til Gapahuken: 3,5 km
Fra Gapahuken til Turkasse ved 3. Gjeddevann: 1,9 km

Adkomst med egen bil

Turbeskrivelsen her har som startpunkt parkeringsplassen ved Leirbakken som er mellom Rustefjelbma og Smalfjord. Man kan også starte fra Tanahus. For å komme til parkeringsplassen ved leirbakken så kjører man 1,9 kilometer mot Smalfjord fra Rustefjelbmakrysset. Det er en stor parkeringsplass på venstre siden av FV98. Skiløypa starter på høyresiden av FV98. Man kan også starte fra Tanahus og gå gjennom lysløypa og oppover dalen Rássejoleahki.
Annonse