Fottur til toppen av Kvigtinden, dronningen i Børgefjell

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  16,1 km
  3 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jul - okt
Med sine 1699 moh. rager Kvigtinden høyest i Grane kommune og i det prektige Børgefjell massivet. Kvigtinden er en sky dame som ofte holder seg skjult i et høyt skydekke. Mange er nok de som har hatt toppen som mål, men som har måttet snu og returnere med uforrettet sak. Men når værgudene velger å vende godsiden til, gir turen til toppen en fantastisk gevinst.

Utsikten fra toppen er imponerende og storslagen. Mot sør ser man helt til sørenden av grensen til Børgefjell nasjonalpark, nordenden av Store Namsvatnet. Møt nord-nordøst ser man helt til nordenden av nasjonalparken, Vestre og Austre Tiplingen. Østover ser man ned på det relativt flate høyfjellsområdet med en mengde større og mindre vann, elver og bekker. Og mot nord og vest fanges oppmerksomheten av markante daler og høye fjellformasjoner. Totalt sett ett skue vel verdt å ta med seg på livets lange vandring.

Det nærmeste startpunktet, med Kvigtinden som mål, er parkeringsplassen oppe i Simskardet. Dagstur er mulig, men krevende. På min tur til toppen valgte jeg å bruke tre dager der jeg første dag gikk fra parkeringsplassen i Simskardet til Simskardhytta. Andre dag gikk jeg opp på Kvigtinden og så tilbake til Simskatdhytta. Tredje dag gikk jeg tilbake til parkeringsplassen. For de som er interessert så har jeg har lagt ut bilder og video fra turen på YouTube, se Nyttige lenker nede på siden.

God tur.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør bil til parkeringsplassen nær Fremmervollen i Simskardet, koordinater 65° 17,70' nord, 13° 35,93' øst.
Annonse

Publisert av