Steinsøysundet: Nordvågen

Legg til huskeliste
Annonse

En idyllisk tur i skjermet farvann med gode muligheter for å se ørn, terner, ender og hegrer. På sørsida av Steinsøya, inne i bassenget høres den mektige brummingen fra bårene utenfor mens det innenfor kan være speilblankt vann. Dette er en flott nybegynner- og familietur, hele turen padles i skjermet farvann. Nordenden av bassenget på Steinsø...

Adkomst med egen bil

Det tar 25 minutter å kjøre fra ferjeleie på Edøya, du kjører veien på østsiden av Smøla, etter passering av skiltet Steinsøysundet tar du av til høyre der det står skilt til Smøla kajakk. 100 meter til og du kommer til en rød låve med stort Smøla kajakk-skilt . Her kan du lett sette ut kajakken fra sandstrand. Her er det parkering, teltplass med lavvo, utedusjer, gapahuk og utleie av kajakker og utstyr. Om sommeren og i helgene er det også åpen Kafé. Hos Smøla kajakk får du også tips for padleturen.

Nærmeste butikk er på Hopen, 5 kilometer unna. Bensinstasjon på Sætran, midt mellom Steinsøysundet og Hopen. Overnattingsstedene Smøla havfiskesenter og Øien Fiskeferie ligger i vestlig retning og her får du en nydelig solnedgang om sommeren. 

Adkomst med kollektivtransport

Det går buss til fiskeværet Veiholmen og båtanløpet på Edøy.
Annonse