Jøstølen - Straumen

Legg til huskeliste
Annonse

Sjekk ut tidevannstabellen. På denne ruta er det flere tidevannsstrømmer. Kommer du til Ranges-strømmen og brua ved Jøstølen når strømmen er på det kraftigste imot, blir det lang tid å vente til den snur, eller omvei :-) 

Under brua til Jøstølen er tidevannsstrømmen sterk ved flo og fjære. Padler du fra Jøstølen (Betten Rorbuer) bør det v...

Adkomst med egen bil

Startstedet er fra brygga hos Betten Rorbuer. Stedet ligger idyllisk til og godt skjermet, rett nord for Sør-Smøla landskapsvernområde. Et godt utgangspunkt for utrolig flotte turer med ulik lengde og gradering. På brygga har du tilgang til vannslange. Her er det parkeringsplass og overnattingsplass. Østover padler du mot Rangneshalvøya med utallige strømmer. Vestover følger du vågen ut i retning Ersneset. Sørover ligger landskapsvernområdet og et spesielt kulturlandskap med mange tidligere fiskevær med husdyrhold. Her var det yrende liv frem til ca. 1970. Området ble kåret til Norges kulturminne i 1995.Sør-Smøla landskapsvernområde er overvintringsområde for sjøfugl, lommer, dykkere, skarv, hegrer, svaner, sjøender og havørn. Grågås, sjøender, havørn og vadefugler hekker her. Området har også en tett bestand av oter og sel. Dette området fortjener besøk året rundt. Husk kamera!

Det er selvsagt mulig å padle motsatt vei. På straumen er startstedet lagt til Eco-camp Norway. Her er det pakeringsplasser. Du kan kjøre ned til vannkanten over en gressbane for å ta av kajakken. Det er litt vanskelig å sette ut kajakken når det er lavvann, ellers går det bra. Bør spørre Eco-camp om lov for langtidsparkering. 

Det er et ypperlig startpunkt for padling. Utsettstedet ligger lunt til. Du får en fin og rolig tur ved å padle rundt Straumøya. Vestover kommer du inn i et område som er godt skjermet med en flott skjærgård. 

3 km nord for Eco-camp langs riksveien ligger Straumen-sentrum. Her er det dagligvarebutikk, grillplass, bensinpumper, bibliotek, post i butikk. Det er mulig å sette ut kajakker her også, men det er vanskelig å finne plass til parkering av bil. 

Adkomst med kollektivtransport

Last ned Fram-appen for busstider

Annonse