Norges Geografiske Midtpunkt

Legg til huskeliste
Annonse
Tørrskodd i Skjækerfjella

Turen starter på parkeringsplassen ved Lustadvatnet. Derfra går man på svillelagt merka sti inn til Midtpunktet.

Turen kan gjennomføres både sommer og vinter.

Det er 10 km en vei, og godt egna til å gå med joggesko hvis det er tørt i terrenget. Total marslengde ca 20 km. Turen innover går i variert trøndersk fjellterreng og vi kan se de vakre Skjækerfjella som ligger i Blåfjella - Skjækerfjella nasjonalpark.
Turens varighet er ca 3 timer én vei.

Når en kommer inn til Midtpunktet passer det fint med en matpause i den flotte gapahuken. Der er det ved som fritt kan benyttes. Etter en lang og god matpause tar man fatt på hjemturen. På turen tilbake vil man etter hvert få flott utsikt over Lustadvatnet.

Stien går i noe stigende, men lett terreng. Det er godt egna for en dagstur.

Turen er perfekt som utgangspunkt for flerdagerstur med flere overnattingsmuligheter rett ved midtpunktet.

Norges geografiske midtpunkt: Norges geografiske midtpunkt er lansert av Statens Kartverk som Norges arealtyngdepunkt og ligger i Steinkjer kommune. For å beregne seg frem til dette punktet tas Norges samlede fastlandsareal, inkludert øyer, bortsett fra Svalbard og Jan Mayen. Metoden kan illustreres ved at man klipper ut Norgeskartet langs riksgrenser og langs kysten, og tenker at øyene henger fast i vektløse broer, for så å balansere Norge på en passerspiss.

Adkomst med egen bil

Følg Ogndalsveien, Fv 762 fra Steinkjer sentrum ca 4 mil østover innover i Ogndal. Etter passert Gaulstad og avkjøring til Mokk Gård er det kun få kilometer til parkeringsplass med stor infotavle. 

Husk betaling for parkering (gjøres med mobiltelefon).

Annonse