Simostranda rundt på sykkel

Legg til huskeliste
Annonse
Vil du ha en sykkeltur i vakkert kulturlandskap, da er dette turen for deg. Her er det ekte og levende landsbygd med kuer på beite, røde låver og traktordur.

Turen starter på Ole Einar Bjørndalens plass på Simostranda og går i en stor runde, først på vestsiden, så på østsiden av Simostranda.

Ta inn Åsterudveien (veien tvers overfor Ole Einars plass), og følg denne til Bakke bru. Etter å ha syklet over brua må dere inn på Fv 287 i ca 900 m. Her kan det tidvis være stor trafikk, så hold dere godt ute i siden. På høyre side av veien ligger Nesgårdene med hvite våningshus og røde låver og uthus.

I neste kryss er det rasteplass med info-tavle for Sigdal kommune. Herfra følger dere Øverbyveien videre til Øverbyroa og dere passerer etter hvert gårdene Øverby, Myrhagan, Neshagan og Bjørndalen.
Ved kommunegrensa mellom Sigdal og Modum blir det grusvei.
Til høyre vil dere se Hulbakhøgda med sitt bølgete, flotte kulturlandskap, og videre nedover er det bl.a. gårdene Tandberg og Tingelstad.

Like før dere er tilbake på Ole Einars plass må dere sykle 200 m på Fv 287 igjen.

Turen er ikke spesielt krevende og kan anbefales for liten og stor. Underveis ser man både kuer, hester og sauer på beite. Det er gamle gårder omgitt av kornåkre, og jorder fulle av høyballer.
Det er fint å nyte nista på Ole Einars plass. Her er det bord og benker, og det er også griller. GOD TUR!

Adkomst med egen bil

Kjør Fv 287 til Ole Einar Bjørndalens plass på Simostranda. Her er det parkeringsplass.
Annonse