Topptur til Linnekleppen skogbrannvakttårn via Rødløypa

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Rett under 4 kilometer lang tur til Linnekleppen.

Da kan man eventuelt gå rødløypa den ene veien og blåløypa den andre. Den blåmerkede er ett par hundre meter kortere. Turen går dels på skogssti og dels på skogsvei.

Om Linnekleppen:

Linnekleppen er det høyeste punktet i Rakkestad kommune og Marker kommune i Østfold; det ligger akkurat på grensa mellom kommunene, 325 moh. Det er også det fjerde høyeste punktet i fylket. Man kommer hit via en blåmerket sti fra fylkesvei 124.
Brannvakttårn

Nord-Europas eneste betjente brannvakttårn ligger på denne høyden, og fra tårnet har man utsikt over store skogområder sørøst i Norge, samt deler av Sverige. Tårnet ble etablert i 1908, og er bemannet i juni, juli og august. Et større tårn ble satt opp i 1936. Tårnet er 17 meter høyt og har en liten hybel til brannvokteren. Fra tårnet har man utsyn over store deler av Østfolds skoger. På klare dager kan man se helt til Gaustatoppen fra Linnekleppen.

Kilde Wikipedia

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Bil på rv 124 mellom Degernes og Strømsfoss. Står skilt til Linnekleppen. Utgangspunkt for rødløypa er den store parkeringsplassen 100 meter øst for blåløypa.
Annonse

Publisert av