Spåtind fra Fjellsætra

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,3 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - okt

Turen til Spåtind er en av Etnedal turlag sine 7 toppturer. Det er merka flere alternative ruter til toppen med utgangspunkt fra Fjellsætra, Feplassen og Søre Lenningen. Gangtid på ruta fra Fjellsætra er ca 1,5 - 2 timer opp og turen er ca 12 km tur/retur. Turen starter på 890 meter over havet og går bratt oppover bjørkeskogen i starten. Man kommer raskt opp på snaufjellet og ruta følger fin fjellsti hele vegen. Turen passer bra for barn, men kan være litt lang for de minste.

Spåtind på 1414 meter over havet er høyeste punktet i Etnedal og i Synnfjellet. Synnfjell betyr sannsynligvis "sørfjellet". Navnet Spåtind kan vise til at værstasjonen i toppen har vært brukt som værmerke.

Toppunktet har praktfull utsikt. Mot øst ser en konturene av Rondane, mens utsikt mot nord og vest er dominert av Jotunheimen og Hemsedalsfjellene.

I Synnfjellområdet kan vi treffe på den sjeldne planten skjeggklokke som i Norge bare finnes i dette området. Nærmeste voksested i Europa finner vi i Sudetene 1200 km lenger sør.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bruflat i Etnedal følg fylkesveg 251 ca 14 km nordover mot Rust. Ta av inn på fylkesveg 2472 mot Bakkebygda. Følg denne ca 9 km til endes. Fortsett videre på grusveg (bomveg) ca 3 km til Fjellsætra. Parkering langs vegen.
Annonse