Nordmarkas letteste sykkeltur

Publisert av privatperson
Denne turen går stort sett bare nedover og på grusveier. Man starter 469 meter over havet, og avslutter nede i byen - kanskje nesten helt nede ved havnivået?Noen av utforkjøringene kan ha en del løsgrus og småstein så turen passer ikke for helt ferske syklister. Men det er en tur som kan nytes i rolig tempo og nesten uten anstrengelser.

Er det badevær har turen fem vann med bademuligheter. Store og Lille Tryvann har fine badebrygger. Bjordammen - en liten avstikker - har det samme på nordsiden. Store Åklungen har flere muligheter langs veien og Sognsvann har bademuligheter nesten langs hele vannet.

Servering kan man, avhengig av åpningstider, få på Tryvannstua og Ullevålseter, men det er også flust med koselige rasteplasser. Jeg vil nok spesielt anbefale Bjordammen, som er en liten perle, rett utenfor alfarvei.

Tar man t-banen til Frognerseteren utenom rushtidene går sykkelen gratis. Fra Frognerseteren går flere skogsbilveier nordover til Tryvann og Tryvannstua. Den mest direkte starter parallelt med sporene rett nordover og følger lysløypa. Fra Tryvann fortsetter man rett nordover og holder til venstre i første veikryss mot Nordmarkskapellet. Derfra fortsetter man veien mot øst og Ullevålseter, hvor man dreier sørover mot Sognsvann.

I nordenden av Sognsvann holder man til høyre og når man kommer til sykkelforbudsskiltet tar man opp en liten stikkvei og møter bilveien under kraftlinja på vestsiden og fortsetter på vestsiden av Gaustadjordene ned til enden av Sognsvannsveien, Derfra må man selvsagt velge vei videre avhengig av hvor man skal nede i byen, men på kartet har jeg tegnet ruta ned til trikkeholdeplassen ved Rikshospitalet og da er turen snaut 17 kilometer og du ender 350 høydemetre lavere enn du startet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

T-banens linje 1 til endestasjonen, Frognerseteren
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.