Stifjellet

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,9 km
  4 timer
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Flott tur i høyfjellsnatur til den store senderen på toppen/enden av Stifjellet.
Passende som familietur, enten til fots eller sykkel i sommer-halvåret eller som ski-tur på vinter-halvåret.

Turen følger en godt oppkjørt grusvei på sommer og høst-turer, med liten stigning og bakker. Det er en liten stigning på vei opp til selve toppen hvor radio-senderen står plassert. Vel oppe på toppen kan du nye utsikten ned mot Skillefjord. Lengre ut i havgapet vil du se deler av Seiland og Stjerneøya.

Underveis passeres flere innbydende vann. Hva med et forfriskende
bad på hjemveien, eller vil du heller prøve å lure storfisken?

Hytten "Liksibua" står åpen for turfolk året rundt, her kan du stoppe og koke kaffe eller ta deg en hvil da Liksibua byr på 2 sengeplasser.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

36 km fra Alta Sentrum.
Kjør nordover på E6 mot Sennaland. Ved Biggas, de første hyttene du ser på venstre side av veien etter å ha kjørt opp Stokkedalen, ta av til venstre. I første kryss tar du til høyre og så til venstre igjen i neste. Sett fra deg bilen i nærheten av bommen, ca. én km fra E6.

Det er lagt opp til noen få parkeringsplasser ved bommen, ellers så kan man benytte naturlige utstikkere på veien mot bommen. Det anbefales ikke å kjøre helt opp til bommen dersom du har en lav bil, da det er mye steiner og dårlig vei som kan skrape opp i bunnen av bilen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.