Rullestolvennlig tur til Breivoll Gård

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,0 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Breivoll Gård er en liten oase innerst i Bunnefjorden, drevet av DNT Oslo og Omegn. Her er det hyggelig gårdskafé og lokaler som kan leies. I tillegg er det mange og fine turmuligheter for store og små i området rundt gården. Stedet er under utvikling og vil etter hvert fylles med mye aktivitet. Kajakk er et av satsingsområdene på Breivoll.

Turveiene ved Breivoll er svært godt tilrettelagt for rullestol, og man kommer helt ned til sjøen. Det er anlagt en fin badeplass med rampe for rullestoler samt 2 nye fine toalettanlegg (2020), inkludert HC-toalett. På Breivoll Gård er det HC-toalett i hovedhuset (når huset er bemannet). Et besøk i det vakre hovedhuset er i seg selv en opplevelse, og legg gjerne turen hit når kaféen er åpen (sjekk åpningstider på Breivolls nettsider).

På Breivoll og området rundt kan man gjerne tilbringe en hel dag. Om sommeren er det et svært populært sted for folk i alle aldre og funksjonsnivå, men området er tilgjengelig hele året.

Terreng og fremkommelighet:
Grusvei og asfaltert vei, nesten flatt hele veien. 2 vegbommer som kan passeres på utsiden.

P-plass: HC-parkering ca. 200 meter før Breivoll Gård. Ellers er det stor p-plass på gårdstunet.

Toalett: HC-toalett i hovedhuset på Breivoll Gård og 2 nye fine toalettanlegg (2020), inkludert HC-toalett langs turveien (se bilder på kart).

Rasteplasser: Flere sittegrupper på gårdstunet, med adkomst for rullestol.

Du kan finne mer detaljer om tilrettelegging for rullestol (avstander/mål, stigning, dekke osv.) på denne turen i Statens kartverk sin database, som det er lenket til på denne siden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Bil: Kjør E6 sørover (fra Oslo) og ta av mot Nesset/Vinterbro, FV 156 (Nessetveien). Ta til høyre ved kiosken på Nesset og følg Breivollveien innover, ca. 1 km til p-plass med HC-parkering. Siste p-plass før Breivoll Gård, på venstre side av veien, har HC-parkering.

Adkomst med kollektivtransport

Buss: Rute nr 505 fra Oslo til Nesset, tar ca 30 minutter. Det går buss fra andre steder også. Det er ca 15 minutter å gå til Breivoll Gård fra busstoppet. Sjekk busstider på ruter.no
Annonse