Rullestolvennlig tur på Høvikodden

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,9 km
  1 time
 • Sesong
  Hele året

Med utgangspunkt i Henie Onstad kunstsenter, er det flotte turer med rullestol langs kyststien både innover til Solvikbukta og utover til Veritasparken og gamle Høvik Verk. Hvis du ønsker å gå hele turen, er det en mulighet å parkere ved Solvik Marina i Solvikbukta i stedet for Henie Onstad-senteret.

Turveien er en del av kyststien og går langs sjøen nesten hele veien. Turen er godt egnet for rullestol, med grus og noe asfalt, tilstrekkelig bredde på turveien og ingen bratte hellinger. Om sommeren er det mye båtliv i området, og det er også populært å bade her.

Hvis du er interessert i kunst, kan du starte eller avslutte turen med et besøk på Henie Onstad kunstsenter, som er et ledende kunstsenter innenfor nasjonal og internasjonal kunst. Det er også en skulpturpark utenfor senteret, og noen av skulpturene kan du se når du går langs kyststien.

Det Norske Veritas og Veritasparken ligger på de gamle tomtene til Høvik Verk, der man i mer enn 100 år drev glassverk og annen virksomhet. Flere av de gamle bygningene er bevart. Veritasparken har et frodig og variert planteliv, og parken er åpen for alle.

Terreng og fremkommelighet:
Gruslagt turvei hele veien, noen korte strekninger som er asfaltert. Stort sett flatt, med noen slake stigninger.

P-plass: HC-parkering helt nede ved stranda nedenfor Henie Onstad kunstsenter (kjør ned forbi parkeringen, selv om det står innkjøring forbudt). Det er også HC-parkering i båthavna i Solvikbukta, dersom du ønsker å starte turen der.

Toalett: Fint HC-toalett ved stranda nedenfor Henie Onstad-senteret. Det er også et HC-toalett langs kyststien rett før Veritasparken, men vær obs på at dørterskelen kan være vanskelig å passere (se bilde).

Rasteplasser: Flere sittegrupper langs turveien, med adkomst for rullestol.

Du kan finne mer detaljer om tilrettelegging for rullestol (avstander/mål, stigning, dekke osv.) på denne turen i Statens kartverk sin database, som det er lenket til på denne siden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra E18 tar du av ved Høvik/Blommenholm der det står skilt til Henie Onstad kunstsenter. Følg skilt til p-plassen nedenfor kunstsenteret.

Adkomst med offentlig transport

Bussrute 160 Oslo-Rykkinn, stoppested Høvikodden. Derfra følger du asfaltert fortau og bilvei til Solvik Marina (ca. 700 meter) og kan starte turen langs kyststien der.
Annonse