Topptur til Hemna

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,2 km
  3 timer
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Flott tur til Hemna, 685 moh og nesten like mange høydemeter å forsere før du når toppen med utrolig fin utsikt i alle retninger, blant annet til Namsos sentrum. Turen har jevn stigning langs godt merket løype. Lettgått i stort sett tørt terreng og fin utsikt til Namsenfjorden underveis. Turbok i kasse ved mastehus på toppen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Namsos kjører du RV17 til Sjøåsen (30 min.) og tar av til høyre, kjører over brua og følger FV766 mot Tøtdal. Ta av til høyre ved hvitt hus ca 100 m før du kommer tll Buvik sagbruk på Tøtdal. Følg vegen i 5,3 km til du kommer til et sted med to hvite, gamle trehus med rødt uthus. Underveis betaler du 50,- i vegavgift og passerer Sundsvatnet på høyre side. Ca 100 m etter husene tar du av til høyre og følger den smale grusvegen i ca 900 m til du finner parkeringsplass på venstre side, på det høyeste punktet på vegen. Etter å ha parkert følger du vegen videre nedover ca 150 m til du ser tydelig markerte stolper i vegkanten på høyre side langs en kjerreveg innover skogen. Derfra er det bare å følge merkede stolper helt til topps!
Annonse