Pinås (Huldresti 12 Lardal)

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  7,1 km
  1 time, 45 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - sep
Denne rundturen er en skikkelig prøvelse for kondisjon av legg/lår-muskulatur. Første delen opp begynner relativt forsiktig men blir raskt bratt og mange høye kne-løft! Omtrent halvveis kommer du til en liten lysning merket "Helikopter plassen". Herfra begynner den virkelig styrkeprøven! Herfra går det omtrent rett oppover hele veien til toppen, regn med mange hvilepauser om du ikke er spesielt godt trent. Totalt sett er det ganske mange høydemeter på kort strekke.

Vel oppe på toppen finner du ingen panoramautsikt men en god plass for en velfortjent pause og innskrivning i tur-boka som ligger i kassa.

Herfra går turen videre nedover på andre siden, det er litt steinete og ulent den første delen men etterhvert flater terrenget ut og du blir belønnet med et flott og variert tur terreng videre. Løypa er tydelig blåmerket så er enkelt å følge - turen ned er lengre en turen opp men har også den beste tur opplevelsen da høydemeterne er spredt utover en lengre avstand.

På vei ned kommer du til en grusvei som du må følge til enden (er tydelig blåmerket) - Etter noen hundre meter på grusveien vil du se et skilt til "Trollfoss" - om du orker bør du ta en avstikker her. Trollfoss er vestfold's høyeste frie fossefall og er et flott skue! Er ikke lange veien ned men er veldig ulendt og bratt ned den siste biten. (Se egen turbeskrivelse av trollfoss på ut.no)

Hvis du ønsker kan du gå ruta i motsatt retning for å unngå å gå de verste stigningene oppover men kan også være litt tungt å klatre ned igjen fra Pinås etterpå.

Denne turen inneholder endel partier som kan være både glatte og våte på våren/høsten så ha godt skotøy!

Huldrestiene i Lardal driftes av Svarstad IL og Lardal o-lag, se aktuell lenke for mer informasjon om Huldrestiene.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parker ved på rasteområdet ved Daleelven rett ved Fv40 (mellom Steinsholt/Eie) Her går du over den gamle gangbroen i enden av parkeringen og følger grusveien opp til venstre og gjennom gården som ligger rett til venstre forbi svingen. (er skiltet pinås fra parkering). Når du har gått over gårdsplassen følger du traktorveien rett frem gjennom skogen. Etter noen hundre meter kommer du til et skilt hvor ruta deler seg. Ruta opp til Høyre er direkte rute opp til Pinås mens ruta rett frem er der du komemr ned etter rundturen.
Annonse

Publisert av