Rundtur Hval i Asker

Publisert av: Asker Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,4 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Rundtur Hval er den korteste av i alt 20 planlagte rundturer i Asker. Denne rundturen er markert med skilt og gul merking som leder deg trygt tilbake til utgangspunktet.

Turstart med informasjonstavle ved parkeringsplassen på Hvalstrand bad. Herfra går gulmerket sti gjennom Hvalstrand bad som sto ferdig i 1934 og nå er vernet kulturminne. Stien videre går nesten til brygga der dampskipene før i tiden la til med badegjester fra Oslo. Underveis går du forbi to kalkovner. Kalkstein ble brutt dels i Hvalsskogen, dels på Nordre Langåra og kjørt over isen. Før år 1700 lå det også saltkokeri ved Hvals strand.

Stien slynger seg gjennom Hvalsskogen hvor blåveis og hvitveis danner blomstertepper om våren. Deler av skogen var dyrket i tidligere tider. Hvis du har øynene med deg, ser du mange små hauger av stein som ble ryddet ut av åkeren.
Ute av skogen går du forbi friluftsbarnehagen som holder til ute og i praktvillaen til tidligere eier av gården Hval. Turen går så på gammel driftsvei ned til sjøen der du treffer kyststien og følger den tilbake til badet.

Et godt tips: Gå eller løp rundturen og kast deg i sjøen etterpå!

Samlet lengde 2,4 km. Høydeforskjell 50 m.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bussrute 251, 252, 253 og 254 til holdeplass Hvalstrand.
Annonse

Publisert av

Asker Turlag