Sjurvarden fra Skottensiden via Skottenvatnet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  10,5 km
  2 timer, 30 minutter
 • Sesong
  Hele året
Sjurvarden er en topp i ytre Romsdal med flott utsikt over både sjø og land. Vestover ligger den beryktede Hustadvika, mens man sørover kan se til Sunnmøre og nordover mot Nordmøre. Østover ligger de andre fjellene på Fræna. Noen omtaler dette som "Stemshesten", men dette er navnet på selve fjellmasssivet mens selve toppen heter Sjurvarden.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parker ved skytterbanen på Skotten (skiltet). Fra parkeringsplassen (som har plass til rundt 20 biler) går en liten kalket grusvei oppover, forbi en sauegrind og begynner og slynge seg oppover i retning Skottenvatnet. Rundt 200 høydemeter opp går det en sti direkte mot Sjurvarden, men turen beskrevet her fortsetter langs grusveien opp til Skottenvatnet. Her slutter grusveien, men det går en tydelig sti videre oppover til venstre for vannet, opp Kyrhaugen.

Fra Kyrhaugen går det en egg (på folkemunnet kalt lille Besseggen fordi det er et vant på hver side) over til selve fjellplatået. NB: Denne eggen er ikke like skarp som Besseggen, men litt luftig kan det likevel føles for noen. Likevel, det er liten risiko her.

Når man kommer opp på fjellplatået, går det en sti til høyre mot melen og en sti til venstre mot Sjurvarden. Stien til venstre går først opp en haug. Når man toppen av denne haugen, kan man se selve Sjurvarden. Her er det mulighet for å skjære av mot venstre og besøke steinbuen Olavsbu. (Den opptegnede ruten har en slik avstikker den ene veien.) Forsetter man rett frem, blir stien slakt nedover på andre siden av haugen utydelig, men det er satt opp stående steiner på sadelpunktet mellom haugen og Sjurvarden og her blir stien tydelig igjen. Herifra er det enkelt å finne veien til toppen. En varde med innskrivningsbok markerer selve topp-punktet.
Annonse