Lett fottur i Sandvedparken (rullestolvennlig)

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 1,8 km
  • 1 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 27 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Turstien i Sandvedparken følger Storåna og passer for alle. Området som ligger midt i byen, gir deg fort følelesen av å være ute i naturen. Her kan du høre fuglene kvitre og bekken klukke på sin ferd mot fjorden. Du trenger ikke gå lenge før du kan sette deg ned. Barn kan leke på flere lekeplasser langs turen og det er mange benker langs elven fra Sandnes til Ganddal. Parken har både stor skog og buktende elv. Denne turen stanser ved Sørbøtunet, men turstien fortsetter helt til Ganddal. Turen er en av flere sentrumsnære turløyper i Sandnes som valgt ut med tanke på at også de som sitter i rullestol eller kommer med barnevogn skal kunne gjennomføre turen. Turene er ikke merket så husk å ta med utskrift av kartet eller en smarttelefon. Turene er bestemt i samarbeid mellom Sandnes kommune, Stavanger Turistforening og Rådet for personer med nedsatt funksjonsgrad.

Terreng og fremkommelighet:Turvei har god bredde, grus men totalt 9 stigninger med brattest 1:7. Flaum kan i enkelte periode gå over turvei. I disse områder er det også løsere grus.

P-plass:Området har flere innfartsårer. Med bil anbefales p-plass ved Sandvedparken.

Rasteplasser:Flere lekeområder, uteamfi, sandvolleyball, benker, bord, grill, japansk hage med pavilijong og fiskeplass i området.

Adkomst med egen bil

Det er fint å starte fra Sandnes Stasjon, men det finnes også flere muligheter.
Dere kan ta tog, buss og egen transport til dette turmålet

Adkomst med kollektivtransport

Reis kollektivt — planlegg reisen med https://reise.kolumbus.no/no/search

Annonse