Nærturer i Sandnes. Tur 7. Sentrum

Publisert av privatperson

Nærturer i Sandnes. Tur 7. Sentrum

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,1 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Koselig sentrumstur i Sandnes.
Turen kan startes fra P-plass i Storgt ved Gamlehjemsparken.

Her kan du starte turen gjennom Gamlehjemsparken og fortsetter videre i Storgt mot Sandnes Kirke og Kirkeparken. Når du har gått gjennom parken er du i Eidsvollgt. Her fortsetter du til Øglændsparken. Parken er en gave fra Jonas Øglænd til byen i 1939. Parken har to skulpturer, Bamse og Gutter hopper bukk. Parken er utstyrt med lekeplass og benker. Deretter tar du til venstre og går nedover Solaveien. Over deg går det en bro mellom byggene og utsmykningen er laget av Ståle Kyllingstad. På høyre hånd ligger Vitenfabrikken, et moderne vitensenter hvor publikum oppfordres til å delta og å utforske. Eldste delen ligger i J.Øglænds gamle sykkelfabrikk. Fortsett nedover Solaveien. Når du kommer til Langgata tar du til venstre, da er du gågata i Sandnes. Denne gaten inneholder en blanding av gamle og nye bygg, det eldste er Nygaardshuset i Langgata 8, oppført i 1837, og det ble fredet i 1941. Langgata er en travel handlegate som er full av liv. Ta deg gjerne god tid gjennom gågaten. Her passerer du Norwegian Woods Lanternen, et overdekket amfi i glass og tre, før du svinger opp til venstre i Industrigata. På vei tilbake til p-plass passerer du den gamle Melkebaren. Takk for turen.Turen er en av flere sentrumsnære turløyper i Sandnes som valgt ut med tanke på at også de som sitter i rullestol eller kommer med barnevogn skal kunne gjennomføre turen. Detaljer om stigningsgrad på turen og underlag finner du på tilgjengelighet.no. Turene er ikke merket så ta med utskrift av kartet eller en smarttelefon. Turene er valgt ut i samarbeid mellom Sandnes kommune, Stavanger Turistforening og Rådet for personer med nedsatt funksjonsgrad.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

P-plass i Storgt ved Gamlehjemsparken.
Denne turen er lett tilgjengelig enten du bor i Sandnes eller ankommer med et transportmiddel. Tog og busstasjon ligger like i nærheten.
www.kolumbus.no
www.nsb.no
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.