Søgne - Tangvall - Søgneskiltet på Rannesheia

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 1,6 km
  • 45 min
  • Rundtur
  • 124 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
SØGNE-skiltet på Rannesheia (115moh.) er blitt en attraksjon. Både små og store vil opp til skiltet, oppleve naturen og utsikten - og skrive navnet sitt i gjesteboka. Selv mindre barn kommer med foreldrene på slep når motivasjonen er god.
Utsikten er fantastisk med hele skjærgården fra Kristiansand i øst til Mandal i vest. Og her ser du store deler av bygda ovenfra. Behagelig sted å sitte ned!
Det er to veier som fører til skiltet:
Forslag 1 er det sikreste og er uten farlige partier. Gå til nordenden av Kunstgressbanen og følg blåmerket sti nordover. Etter ca 400m ser du skilt merket Rannesheia. Ta til venstre og gå ca 100m vestover og så igjen til venstre og ca 400m sørover på blåmerket løype til målet. Anbefaler samme veivalg ned.
Forslag 2 er tyngre med litt "klatring", men også med noen farlige partier, spesielt hvis det er vått. Gå opp stien ved skateboard-anlegget og følg tråkket mot toppen fra sørsida.
(Når du er kommet bortimot halvveis kan du ta en avstikker mot sør og se forskansninger og hytteruiner fra 1. verdenskrig 1914-1918.)
Rett før toppen går et av tråkkene nær et stup på vestsida av heia.
Turkartet Linnåsen dekker området. Det selges hos DNTSør, Midt-Agder Friluftsråd og bokhandelen på Tangvall i Søgne.
(Lagt ut av Floke Bredland - floke@online.no)

Adkomst med egen bil

Velg veien på østsida av Søgne stadion mot Søgne kunstgress og parker på parkeringsplassen før E39. Eller kjør gjennom undergangen under E39 og parker ved kunstgressbanen.
Annonse