Søgne - Åros - Åroslandet

Publisert av: DNT Sør 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,9 km
  1 time, 15 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Dette er en rundtur rundt Årosveden i typisk sørlandsk kystterreng stedvis nedbygd av hytter. Når du først er i dette området bør du også legge turen opp til Årosveden. Tre stier fører til toppen, en er beskrevet i turen Søgne - Åros - Årosveden.
Start ved innkjøringen til Krossnesveien. Det første du ser er et nytt boligfelt anlagt (i 2014) i et område egnet for friluftsliv. Ta Branesveien vestover gjennom hyttefeltet på Braneset.
Der veien slutter etter den siste hytta kan du gå "ut av løypa" og gå gjennom ruinene etter et tysk kystfort fra 2. verdenskrig som hadde til oppgave å forsvare Høllefjorden mot et eventuelt alliert angrep. Her er tydelige rester etter brakker, kanonstillinger, lyskastere og løpegraver.
Fortsett på stien ned mot sjøen og ta til venstre og opp over åsen. Der du kommer ned i en liten kløft med et langt stup foran deg, kan du ta en avstikker til høyre og komme ut på svaberg mot sjøen.
Du skal til venstre og følger stien østover ca 400m, går på vestsida av en hytte ned mot sjøen, så østover langs ei bukt ved Geitetangen, opp en liten bakke og nokså nær ei hytte. Du ser ned til båthavna i Prestebukta. Går nordover og kommer ut på Krossnesveien ved Leirkilen. Nå kan du følge Krossnesveien tilbake til start, men tar du inn stien til høyre etter Leirkilen, kommer du snart inn i en urskog av kristtorn.
Turkartet Rossevannet dekker området. Du får det hos DNT Sør, Midt-Agder Friluftsråd eller i bokhandelen på Tangvall i Søgne.
(Lagt inn av Floke Bredland - floke@online.no)

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følge skilting mot Åros Feriesenter. Fortsett Årosveien 230m forbi veien til Feriesenteret og ta til høyre mot Krossnes.
I og med at dette er en rundtur kan du parkere rett ved veikrysset, et annet sted langs Krossnesveien eller i enden av Krossnesveien.
Turkartet Rossevannet dekker området. Du får det hos DNT Sør eller i bokhandelen på Tangvall i Søgne.
Annonse

Publisert av