Drømmetur: Nordmarka på langs i kano

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende padletur
  • 36,9 km
  • 3 dager
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 188 høydemeter totalt
  • Sesong: Apr - okt

Padleturen gjennom Nordmarka er en klassisk tur. Her ligger vannene på rekke og rad og venter nærmest på deg. På de fineste sommerdagene kan det være mange underveis, men Drømmeturen(NRK) gjorde opptak uken før høstferien og vi fikk hele marka for oss selv!

Vi padlet fra Mylla en ettermiddag og kom ikke så mye lengre før vi tok første natt i telt.

Deretter fulgte vi den klassiske veien via Tverrsjøen, Pershusvatnet, Aklangen og til Katnosa. Der prøvde vi fiskelykken (husk å kjøpe fiskekort fra Oslomarkas fiskeadministrasjon) og slo opp telt.

Neste dag ble det en lengre trilling videre til Store Sandungen. Vi spilte myr-rugby ved Fløtmyrvika nord i Hakkloa og sov under åpen himmel på et vakkert nes litt lengre sør, på vestsiden av vannet.

Deretter var det bare Bjørnsjøen igjen for vår del, før vi fortsatte eventyret til fots til Helvete og en natt på Kobberhaughytta.

Vi padlet også ned Akerselva, men da må du sjekke forholdene før du setter utfor. Det er fullt mulig å gjøre det, men det krever litt research på vannforholdene og bygningsarbeid som eventuelt stenger elva..

Adkomst med egen bil

På Mylla er det stor parkeringsplass dersom du har egne kanoer og vil sette fra deg bilen. Det er ikke lov å kjøre bil i Nordmarka uten spesiell tillatelse, så du må frakte kanoene ut til en vei der du ønsker å slutte turen. Kanotrille er helt nødvendig og gjør de lengre trille-etappene til morsom gåtur istedet for et forferdelig strev.
Annonse