Evjenrunden

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Langs stien fra Vanntårnet til Nattmålstuva vil du ha utsikt til begge sider av Evjen-halvøya. Ved Nattmålstuva er det en utrolig utsikt ned i Sunnstraumen. Det anbefales å legge turen til tidspunkt straumen er på det sterkest. Fra Nattmålstuva er det en fantastisk utsikt mot Sandhornøya i vest, Børvasstindan i sør og østover mot Skjerstadfjorden.
På Tuv og Evjen er det funnet spor etter bosetninger fra eldre steinalder, datert til ca. 11000 år før vår tid. Funnene som er gjort her, gjør dette området til en av Norges første boplasser/aktivitetsområder etter den siste istid.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

For å komme til utgangspunktet for denne turen tar du av Fv. 17 (Kystriksveien) i veikrysset på Tuv, hvor Fv. 812 tar av mot Misvær, og kjører mot Evjen ca. 2,1 km. til du kommer til parkeringsplassen ved Vanntårnet på venstre side.Derfra er det merket sti Nattmålstuva, eventuelt kan du velge å gå Evjen-Nattmålstuva ved første stikryss.
Annonse