Flørlitrappene og Rallarstien

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  5,2 km
  3 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - okt

Dersom du ønsker å få med deg alle de 4444 trappetrinnene, men ikke ønsker en langtur, kan du følge en over 100 år gammel sti fra toppen og ned til Flørli igjen. Stien ble opprinnelig brukt av rallarane da demningen ved Ternevatnet skulle bygges. Her ble det fraktet maskiner og utstyr som skulle benyttes i byggeprosessen. Demningen ble påbegynt 1918 og hele anlegget sto klar i 1920.

RUTEBESKRIVELSE:
Fra demningens vestside starter stien. På toppen finner du en solid varde som viser vei. Nedover stien vil du se flere store kampesteiner som er satt opp som veivisere. Stien går en stund på snaufjellet, før man må krysse en steinur. Etter ura kommer man ned til vegetasjonen og krysser anleggsveien. Videre på stien må man krysse Flørliåa på bro.

Herfra går du på hovedstien som går ned til Flørli. Krysser en av sideelvene til Flørliåa på hengebro. Det er verdt å stoppe opp og se seg om på Flørlistølen. Nøkkel til stølen kan du leie på Tursenteret til Stavanger Turistforening. Telefon: 51 84 02 00

Til sammen blir denne runden 5 kilometer, men man må ikke glemme at det er 740 høydemeter som skal bestiges, så man kan beregne litt mer tid enn hva man normalt ville gjort på den distansen.Tiden 3:30 er uten pauser og bilder. Husk det går i snit 1 minutt pr. bilde du tar.

Det er en krevende tur, men passer for barn. Beregn litt mer tid og vær ekstra forsiktig på det bratteste. Barnas Turlag har ofte tur opp trappene. Barnas favorittur når deg gjelder spenning.

Du må ikke gå trappene om vinteren, Det er skredfare hele vinteren når du kommer opp til ca 3.000 trinn. I tillegg er det ikke anbefalt å gå ned trappene. Snøen smelter normalt mai-juni.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Du kan ta Hurtigbåt fra Lauvvik/Stavanger og Lysebotn denne båten går ikke lørdag Rutetider: https://www.kolumbus.no/globalassets/ruter/baatruter/stavanger-lysebotn-kombibat.pdf Turistferja går alle dager i sommersesongen Rutetider: https://www.visitflam.com/globalassets/rutetider-2015/timetable-2015-lysefjord-ferry.pdf Detter er pr 2015 og kan endre seg frå år til år. Det er fult mulig å reise inn til Flørli med privat båt. legge til på brygge. Det er ikke en godt beskyttet havn. Du må ikke gå trappene om vinteren, Det er skredfare hele vinteren når du kommer opp til ca 3.000 trinn. I tillegg er det ikke anbefalt å gå ned trappene. Snøen smelter normalt mai-juni

Adkomst med offentlig transport

Hurtigbåt og Turistferge om sommeren. Kan være lurt å bestille plass i helgene.
Annonse