Lønningdal-Svinningen-Øvredalen

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  13,4 km
  4 timer
 • Sesong
  Apr - nov
Dette er en av de vakreste turene du kan gå i Os. Turen starter i Lønningdal. Derfra går du opp til Midtseterfjellet. Allerede da har du fantastisk utsikt i alle retninger. Gå videre til Rindafjell. Ved varden er det flott å ta en rast ved det lille vannet og nyte utsikten. Fortsett videre mot Sauskolten, til Søtefjell og til slutt: Svinningen.

En nydelig tur hvor du stort sett går på en fjellrygg. Minner meg om Besseggen.

Det er ur siste del mot toppen av Svinningen, men det er merket med hvite firkanter underveis, selv om de ikke alltid er like lett å få øye på.

På Svinningtoppen er det også en liten bu man kan varme seg i hvis været blir for ille.

Ned igjen mot Øvredalen følger du de hvite firkantene, som er noe tydeligere på denne siden av fjellet. Siste del av stien går over på traktorvei.

Jeg brukte fem timer og 45 minutter på turen, og hadde en kort lunsjpause og noen småstopp for å ta bilder. Jeg ville beregnet seks timer på turen, kanskje lenger hvis du vil ta det med ro underveis.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Linje 606 går til Lønningdal, enten fra Os eller fra Solbjørg. Men for denne turen vil jeg anbefale at dere har to biler. Parker ene bilen helt inne i Øvredalen, og kjør sammen ut i den andre, som parkeres ved stistart i Lønningdal. Da slipper man å måtte gå helt tilbake for å hente bilen.
Annonse