Vikevåg - Pilå - Sel

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,1 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Utsiktstur med noko attåt
Denne kjekke turen fra Vikevåg starter med noen hundre meter offentlig vei gjennom boligfeltet Paradis. Deretter fortsetter den opp til Vikestemmen der det er rasteplass. Stemmen var magasin for to bygdemøller på Vik til etter siste krig. Det er tilrettelagt tursti med grinder og gjerdeklyvere over Selsfjellet til Dalestemmen og Sel.

Fra Dalestemmen kan du legge turen ned til Dale og følge bygdeveien 3 km i botanisk interessant terreng tilbake til Vikevåg. Mye av turen går langs fjellkammen, og utsikten er turløypens største fortrinn. Den går i forholdsvis barnevennlig terreng over lettgått gras- og lynghei. Ønsker du ikke å gå hele traseen kan løypen avbrytes med bratt nedstigning fra Moskar og følge veien tilbake til Vikevåg.

Løype: Merket lsti, barnevennlig. Lengde en vei: Vikevåg - Sel: 4 km Sel – Dale: 1 km.

Verd å se: Utsikten Rennesøyhodnet, Bygdeborgen, Piggsteinane.

Absolutt båndtvang hele året. Dyr på beite – Bruk gjerdeklyvere og lukk grinder!

Kart: Norge-serien. Hjelmeland og Stavanger 1: 50 000

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Start fra Vikevåg Sentrum. Vikevågveien ta av med byggefelt Vikekleva. Gå eller Kjør helt opp til grind som ligger ca 80 moh. Her er det også parkeringsplass for 2-3 biler. Motsatt så er det å kjøre langs sjøen på Daleveien. Ta av opp Selsveien og parker p-plass Sel
Annonse