Turen passer for familier og byr på utstiktssted og en heller. Turen er kort, men litt bratt enkelte steder.
Geocatching poster i nærheten, se lenke.
StibeskrivelseEtter du har parkert på Graslia (se kart), følger du stien opp under heia. Du følger så bekken oppover et stykke. Rett før du kommer til toppen, tar du smal sti som går bratt opp til vennstre. Følg den rett frem. Etter to tre hundre meter kan du svinge innom den lille toppen du ser til venstre langs stien og få fin utsikt mot Graslia. Gå tilbake på stien og gå rett frem. Ta til høyre i et lite stikryss og rett etter finner du den store helleren på venstre hånd. Gå tilbake til stien og fortsett rett frem opp bratt bakke. Følg stien mot øverste punkt på Bjønnåsen.
På Bjønnåsen kan en lage bål og det er noen stubber å sitte på. Ta deretter annen sti tilbake, så du får en runde. Du kom opp til Bjønnåsen på stien der det er postkasse for toppturer, Midt-Agder friluftsråd. Ta til venstre i dette stikrysset og følg stien frem til liten dam. Ta til høyre for dammen og følg på den tydelige stien som ettehvert blir til vei. Ta vei til høyre ved bommen. Etter du har passert to mindre lagere, kan du gå rett frem den gamle veien til Breimyr. Når du kommer til gården på Breimyr, kan du snu og gå tilbake. Rett før det første lagerbygget, går du stien til venstre ned mot Graslia.
Alternativt kan du passere gården på Breimyr og gå ut på fylkesveien i 2-300 meter i retning Erkleiv for så å ta første skauvei med den røde bommen til høyre mot Graslia. Se egen uttur i lenke. Se også UT-kartet.
God tur!
Fra http://www.patopp.no/bjonnasenBjønnåsen ligger like øst for Venneslamoen og Hunsfossen. Dette er en riktig fin topp med god utsikt over Otra og heielandskapet omkring. Like nedenfor Bjønnåsen ligger Hunsfossen. Det 125 år lange industrieventyret med Hunsfos Fabrikker startet her i 1886 med produksjon av papir. Papiret ble benyttet i Norge, men også eksportert videre ut i Europa fra havna i Kristiansand. Sørlandsbanen bidro til effektiv transport fra Vennesla og videre ut i verden.
Industrien satte naturligvis preg på samfunnsutviklingen i Vennesla gjennom hele 1900-tallet og arbeiderbevegelsen har stått sterkt her. Fabrikken satte dessverre også sitt preg på naturen omkring og forurensningen tok livet av laksestammen i 60-årene. Dette satte en stopper for de tilreisende utenlandske adelsfamiliene som blant annet kom til Vigeland Hovedgård for å fiske laks. Før den tid hadde også bøndene i Vennesla livnært seg på laksefiske.
Elva ble renset på 90-tallet og laksen lever igjen i Otra. I dag foregår et livlig fiske i elva, og det er en glimrende idé å ta seg et bad etter toppturen ved Vigeland Hovedgård, 3 km sør for Bjønnåsen. Her finner du et flott friområde med badestrand.
Adkomst: Fra Vennesla sentrum kan en følge veiene øst mot Bjønnåsen og deretter stier og tråkk fra nordsiden, eller skogsbilvei fra østsiden av åsen.