Rullestolvennlig tur rundt Nordbytjernet

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,1 km
  1 time
 • Sesong
  Apr - okt

Nordbytjernet er et svært tilgjengelig turområde i Ullensaker kommune. Om sommeren er det et populært badevann og det er store gressletter på sørsiden av vannet der det er plass til mange. Store deler av Nordbytjern og området rundt er vernet som landskapsområde.

Det er anlagt en turvei rundt hele vannet. Noen steder er det løs grus, andre steder noe smalt, småkuppert eller underlag med røtter og steiner. En kort bakke på nordøstsiden som er noe bratt. Se bildene for beskrivelse av enkeltsteder.

På sørsiden av vannet er det fine badestrender og den største badestranda har baderampe. Det er også en fin flytebrygge med gelender på sørsiden som egner seg godt for fisking. Husk å kjøpe fiskekort, f.eks. på inatur.no

På sommeren er det åpen kiosk ved vannet, og det er toalettanlegg med HC-toalett.

Terreng og fremkommelighet: Noen steder er det løs grus, andre steder noe smalt, småkuppert eller underlag med røtter og steiner. En kort bakke på nordøstsiden som er noe bratt. Se bildene for beskrivelse av enkeltsteder.

P-plass: Flere HC-parkeringsplasser på p-plassen.

Toalett: HC-toalett ved badestranda. Se bilder for adkomst til toalettanlegget.

Rasteplasser: Flere benker langs vannet, samt en grillplass, men ikke så godt egnet for rullestoler.

Du kan finne mer detaljer om tilrettelegging for rullestol (avstander/mål, stigning, dekke osv.) på denne turen i Statens kartverk sin database, som det er lenket til på denne siden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ankomst fra Oslo: Kjør E6 nordover og ta av ved skilting til Jessheim. Følg hovedveien gjennom Jessheim sentrum, og ta av ved skilting til Nordbytjernet til venstre rett etter sentrum.

Adkomst med offentlig transport

Toglinje L13 Dal stopper på Jessheim stasjon. Buss 430 Jessheim-Eidsvoll eller 450 Årnes-Oslo lufthavn, stoppested Skogtun.
Annonse

Publisert av

DNT Oslo og Omegn