Hodnaberg-Kiellandbu-Hodnaberg

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

En fantastisk flott vinterskitur i vilt terreng.
Turen begynner i skogsterreng og du får noen hundre meter med slakk stigning i starten. Følg ryggen til du kommer til 873-toppen. Deretter får du et lite nedrenn før går du videre på ryggen opp mot Sveindalsnuten. Det er bratt på begge sider over kammen, særlig mot øst, så ha kontroll på hvor du er. På toppen av Sveindalsnuten åpenbarer det seg en nydelig utsikt utover Fyksesund og Botnen. Herfra er det fin nedkjøring mot Sveindalseggi og hytten Kiellandbu.

Kiellandbu ligger fantastisk til. En spektakulær utsikt. Ta en god rast i hytteveggen, eller inni hytten. Men husk at hytten kan være rimelig nedsnødd og det kan ta tid å grave frem døren på vinterstid.

Deretter følger du samme rute tilbake. Den inntegnede ruten går ikke i skredfarlig terreng, men det er flere bratte fjellvegger i området rundt. Kart og kompass er viktig å ha med. GPS er kjekt å ha med det også.

Det er vanskelig å si noe om tidsbruken på denne turen, for det avhenger mye av snøforholdene, men jeg gikk inn på 3 timer og returnerte på knappe 2 timer. Da var forholdene enkle å gå i, snøen var pakket og fin og været var fint. Ved mye løssnø tar det selvsagt lengre tid. Ring gjerne Bergen og Hordaland Turlag for å få oppdatert føremelding (55335810).
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør enten til Hodnaberg via Bergsdalen (ta av ved Dale), eller kjør via E16 og ta av ved Bulken før Voss. Sjekk gjerne Vegvesenet om veiene er åpen.
Parker ved kraftanlegget ved Hamlagrøvatnet.
Annonse