Omnfjellvarden, 847 moh.

Publisert av: Trondhjems Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  8,1 km (én vei)
  3 timer
  Tur-retur
 • Sesong
  Jan - mar

16 km t/r, Umerket vinterrute

Som kystfjell ellers hever nabotoppene Omnfjellet og Omnfjellvarden seg raskt over tregrensa og leker høyfjell. Omnfjellvarden rager høyest og byr på et overveldende utsyn mot Ruten i sør og utover et snauskallet kystlandskap i vest. I nord og nordvest ligger havet og Fosenhalvøya. Lenger mot sør og sørvest lokker Trollheimen i all sin prakt med Snota lett gjenkjennelig.

Rutebeskrivelse: Fra parkeringen ved Søvassli går turen i lett terreng mot Hundsåvatnet og videre langs Hundsåa til Kvålesetra. Herfra starter den forholdsvis bratte oppstigningen til den brede og nokså flate toppryggen på Omnfjellet som følges fram til varden (830 moh.). OBS! Omnfjellet er et populært turmål og den store toppvarden kalles gjerne "Omnfjellvarden" på folkemunne. Omnfjellets toppunkt kan derfor lett forveksles med nabotoppen som heter Omnfjellvarden.
Fortsetter du ca 1 km videre fra den store varden på Omnfjellet i nordvestlig retning kommer du til Omnfjellvarden (847 moh) som er den høyeste toppen i Orkdal kommune. Deltar du på Opp24 må du ta avstikkeren hit for å sjekke inn med appen. Toppunktet på Omnfjellvarden er markert med flere mindre og "slankere" varder.

Kart: Norge-serien 10089 Kyrksæterøra 1:50 000

Tekst: Per Christiansen

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Omnfjellvarden kan nås etter flere ruter, sommer som vinter. De mest brukte rutene går fra p-plassen ved Søvassli ungdomsenter på Hemnekjølen, rett nord for Søvatnet langs E39.
Annonse

Publisert av

Trondhjems Turistforening