Topptur til Steinbråtan

Publisert av privatperson

Topptur til Steinbråtan

Denne turen er en del av Jevnaker IF's Toppturer sommeren 2017

Steinbråtan er en tidligere husmannsplass ovenfor Gulla/Bjellum og ligger ved Pilgrimsleden. Plassen er tidligere ryddet og skiltet, men er i dag noe vokst igjen. Stedet er merket med skilt og kassa står like ved dette skiltet. Det er mange fine utsiktspunkter på Pilgrimsleden, og det må være lov til å anbefale at kaffepausen kan tas både før eller etter at posten er passert. (Plassen kan bli ryddet i 2017 og da vil det sikkert bli god rasteplass med utsikt ved kassa vår!) God tur på en god sti som er ukjent for mange. Barnevennlig, men stien er ikke god for sykkel eller barnevogn.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Start ved Jevnaker kirke. (E16 mot Roa) Herfra er Pilgrimsleden godt merket med forskjellige røde merker forbi Øvre Vang og ned på nordsiden av låven. Herfra nordover og oppover til Vangseter (Randsvangen). Gå så over øvre parkeringsplass til du er nedenfor nordenden av bygningen. Stien videre nordover krysser etter hvert jernbanelinjen. Så er det å følge merkingen til du møter posten (kassa). Vi ber om at parkeringsplassen på Vangseter (Randsvangen) ikke brukes til parkering og at en går over øvre parkeringsplass slik merkingen tilsier.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.