Håsårudhåtten kulturminneområde

Legg til huskeliste
Annonse

Håsårudhåtten er et lite skogområde som ligger nederst i Breisås boligområde, nær inntil innmarka til Staurheim gard. Området er rikt på kulturminner fra hele vår tidsregning. Her er flere gravhauger fra førkristen tid, kullgroper, kullmiler, holveier og sist men ikke minst den 300 år gamle Bordvegen som ble brukt til å frakta tømmer og bord fram til Sperrudvelta ved Bøelva. Det er satt opp informasjonsplakater langs stien som forteller om kulturminnene du møter. De er fredet etter Kulturminneloven.


Fra informasjonstavla på parkeringsplassen følger stien Bordvegen mot sørøst. Den er godt merka og skilta og ender opp i Spinnehjulet kulturminnesti. Hele turen, fram og tilbake, er ca 1,5 km på god sti. Det er Bø Turlaget som merker og vedlikeholder stien.

Adkomst med egen bil

Fra rundkjøringen i Bø sentrum tar du Stasjonsvegen. Ved jernbanestasjonen tar du Borgjavegen til venstre, videre Bordvegen og deretter Venåsvegen fram til parkeringsplassen ved Breisås Studentheim. Her finner du turlagets oppslagstavle med kart og informasjon om Beisås turområde og om Håsårudhåtten kulturminneområde spesielt. Avstanden fra sentrum er ca 1,7 km.
Annonse