Topptur til Jøronnatten, 1276 moh

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  11,7 km
  5 timer, 20 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Turen til Jøronnatten på Lifjell er turen for de som liker fysiske utfordringer og vakker, vill og storslått natur. Høye nuter, praktfull utsikt, fine fiskevann og ville gjel med fosser og stup møter deg på turen. Jøronnatten er en av de høyeste toppene på Lifjell. Som turutgangspunkt kan du velge Jønnbu eller Røytejuv ved Stavsholtvegen. Her velger vi Røytejuv.
Fra parkeringsplassen ved Stavsholtvegen går vi først traktorvegen opp til Smylestul. Der velger vi stien mot venstre opp mot Geiteberget og Langetjønn og videre mot Åstul. Ca 300 meter nord for Åstul tar vi den bratte stien opp til venstre mot Jøronnatten. Langs denne stien får vi en strålende utsikt hele veien opp mot toppen. Tilbaketuren tar vi mot Småholmen, Holmen og Holmedammen som en gang i tiden var en oppsamlingsdam for fløtingsvann til Juvsåa. Herfra følger vi stien ned Valjuvet tilbake til Smylestul og parkeringsplassen. Fra Valjuvet kan vi anbefale avstikkeren opp til Valjuvshola som en gang i tiden skal ha vært gjemmested for fredløse.
Hele rundturen er ca 12 km. Høydeforskjellen fra parkeringsplassen til toppen av Jøronnatten er 750 meter. Det er Bø Turlag som vedlikeholder stien.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Statoilstasjonen i Bø sentrum kjører vi opp Gymnasbakken mot Oterholt og fortsetter Livegen til vegbommen ved Bergskås (ca 5,4 km), der vi betaler veiavgift før vi fortsetter videre rett fram langs Stavsholtvegen til parkeringsplassen med infotavle ved Røytejuv, ca 11 km fra sentrum.
Annonse