Topptur til Øysteinnatten, 1174 moh

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  11,5 km
  4 timer, 20 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Øysteinnatten er et kjent landemerke og turmål for mange fjellvandrere på Lifjell. Turen hit begynner fra parkeringsplassen ved Jønnbu. Første bratte oppstigning er Krintokleiva. Etter et mindre strevsomt parti kommer vi til Glekse og fortsetter opp Tunglijuvet. Øverst oppe ligger Skåråfjellholmen og venter på oss. Der kan det passe med en rast. Deretter går turen i kupert høyfjellsterreng til vi når oppstigningen mot selve natten, 1174 moh.
Hvis vi ikke vil gå samme veien tilbake kan vi gå vestover mot Skardtjønn og ned mot Storsteintjønna og så videre over Gleksefjell, der en avstikker ut til Skrubbelinut/Gleksefjell er fristende. Deretter går vi den bratte stien ned til Tunglijuvet der vi kom opp og fortsetter videre til parkeringsplassen.
Hele rundturen er ca 12 km, høgdeforskjell 425 meter. Stiene er godt merket og skiltet.

På snødekt mark blir deler av stinettet preparert av Lifjell Løypelag. Både i Skåråfjellholmen og Storsteintjønna er det godt fiske. Det er Bø Turlag som merker og vedlikeholder stien.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Avstanden fra Bø sentrum til parkeringen ved Jønnbu er 13,2 km. Fra rundkjøringen i Bø sentrum tar du Folkestadvegen fram til Sommarland. I vegkrysset ved Sommarland tar du Lifjellvegen mot venstre og fortsetter langs denne veien helt opp til parkeringsplassen ved Jønnbu der du kan parkere mot å betale en avgift. Der finner du også informasjonstavle med kart og turinformasjon.
Annonse