Med sykkel, båt og tursko på Hardangervidda

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Starten på turen er helt spesiell; Nord-Europas første to-tausbane Krossobanen frakter deg og syklene opp til startpunktet på Gvepseborg 886 m.o.h.

De første to kilometerne er den tøffeste utfordringen, her stiger det et par hundre høydemeter før tregrensa er nådd og Hardangervidda åpner seg opp.

Du sykler på en gammel anleggsvei, så det er grus hele veien. Strekningen er småkupert. Det høyeste punktet på løype er 1100 meter over havet.

På turen kan du oppleve nydelig høyfjellsnatur, fiskevann og sildrende bekker. Det er også mange fine rasteplasser underveis.

Etter 30 kilometer kommer du til Kalhovd Turisthytte. Ta til venstre i krysset foran turisthytta og fortsett 8 km til Synken. Her kan båten MB Mårfjord frakte deg over Mårvatn til Mårbu Turisthytte. NB! Husk å sjekke ruteavganger, da den kun har en ettermiddagsavgang.

Mårbu Turisthytte ligger åpent til og gir deg en god høyfjellsopplevelse på Hardangervidda. Her er det gode fiskemuligheter og båt kan leies. I tillegg har de hest, høner og griser som barna kan være med å fore.

På Mårbu Turisthytte venter en god seng og et godt hjemmelaget middagsmåltid.

Dagen etter spenner du turskoene fast og går den flotte turen langs Mårvatn tilbake til Synken. Turen er ca 6 timer og her får du oppleve Hardangervidda på sitt beste.

Tilbake ved Synken finner du sykkelen din og sykler til Kalhovd Turisthytte. Her anbefales en ny overnatting før du setter kursen tilbake til hjemstedet ditt. Returen fra Kalhovd kan enten gå tilbake samme vei til Krossobanen eller via Atrå.

Fra Kalhovd til Atrå er det ca 30 km. Mye nedover og vennligst merk at halvveis på strekningen sykler du langs bilvei hvor biler kjører raskt. Fra Atrå til Rjukan sykler du langs riksveien og er en strekning på 25 km.

Rjukan Turistkontor selger sykkelpakker av ulike kombinasjoner for å gjøre turen enklere for deg.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Krossobanen ligger på Krosso ca 2 km vest for Rjukan sentrum. Her finner du en stor og avgiftsfri langtidsparkering.
Annonse