Fra Utsikten til Lynghaughornet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,5 km
 • Sesong
  Hele året

Obs! Turen starter rett fra uoversiktelig sving. Vær forsiktig når en ferdes langs veien, og ikke la barn springe i forveien siste stykket!

Lynghaughornet er en lett tilgjengelig tur fra Utsikten på Flatraket. Turen er et fint utgangspunkt for videre turer mot Håkonshallen, Namneberget og Synnevahornet. En kan også gå rundturer fra Flatraket sentrum, og komme ned flere steder i Flatraksdalen.

Turen kjennetegnes av en kontinuerlig flott utsikt mot Silda, Sildagapet og Stadlandet. Det er mange fine utkikkspunkt på vei opp.

Anbefalte kombinasjoner er rundtur til Håkonshallen og ned til Flatraket, eller en lengre rundtur til Håkonshallen-Namneberget-Synnevahornet-Selet og ned igjen Flatraksdalen. Turene kan gås begge veier.

Følg stien fra Utsikten. Stien er godt merket og lett å følge. Det er et lite parti som kan oppleves bratt i begynnelsen, men det flater snart ut. Etter de første brattene svinger stien mot høyre, og en får utsikt mot Flatraksbygda og Flatraksdalen. Følg ryggen oppover og du er snart på toppen. En alternativ rute til toppen er å fortsette rett frem der stien tar av mot høyre. En får da utsikt mot Kvernavika og Nordpollen.

Ta samme rute ned igjen eller fortsett mot Håkonshallen.

En bruker ca 35 minutter fra Utsikten til Lyngvahornet. Regn med 15 min ekstra om en går fra Flatraket.

Ruten kan gås hele året, men det kan være vanskelig å følge stien om det er mye snø. Se sidene

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Turen starter fra Utsikten, 1km mot Selje fra Flatraket sentrum. En kan parkere her, eller på steinbruddet like etter Utsikten. Det er også mulig å gå fra Flatraket, men da må en ta hensyn til trafikken. Om en går fra Flatraket er det mulig å parkere ved skolen. Godt synlig klær er anbefalt, refleksvest om det er mørkt eller skymt.

Adkomst med offentlig transport

Det er mulig å ta kollektivtransport, men pga dårlig tilbud er nok ikke dette et reelt alternativ. En kan da ta bussen mot Måløy fra Selje, eller fra Selje mot Måløy. Det er busstopp ved utsikten.
Annonse