Kongeveien - Angers Klev

Publisert av: Holmestrand og Omegn Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,5 km
  1 time, 30 minutter
 • Sesong
  Mar - nov

Den gamle kongeveien Angers klev er beskrevet langt tilbake i historien og den var opprinnelig en ridevei, beryktet for å være farlig og bratt. Det var en del av hovedferdselsåren gjennom Vestfold som på 1600-tallet ble utbedret til kjerrevei og var i bruk fram til man sprengte veien langs kysten I 1793. Nå går stien opp den bratte kleiva til dels på grusvei, til dels traktorvei og sti og er grei å gå med gode sko.

Angers Klev er en del av Bogen Naturreservat på grunn av sitt geologiske og biologiske mangfold.

Rett nord for rasteplassen med informasjonsskiltet I Bogenbukta (åpning til anleggstunell) går stien opp. Stien går over jernbanen på et relativt oversiktlig sted og er blåmerket. Noen meter etter kryssing av den gamle jernbanelinjen som nå er kyststi, går stien opp Angers Klev mot venstre, mens kyststien fortsetter sørover mot Holmestrand og nordover mot Sande. Her er det også rasteplass.

Nesten ved toppen av Angers Klev er det en utstikker mot øst, hvor man kan nyte utsikten over Breiangen ved antennemasten.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved rasteplass på sørgående eller nordgående Rv313 6km nord for Holmestrand. Det er også mulig å starte fra toppen. Da kjører man Rv315 og kjører av Rambergveien(Fv910) og så første til Venstre, Kleivanveien som man følger helt til den stopper, der er det mulig å parkere.
Annonse

Publisert av

Holmestrand og Omegn Turistforening