Finnheimen

Publisert av: Visit Innherred 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,8 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mar - okt

Stien er godt merket. Etter ca 2 min gange kommer du til Kvennstu - Eva Moestu. Ofte kan det være samlinger her, med mulighet for å kjøpe seg vaffel og kaffe.

Etter ca 8 min i moderat oppoverbakke kommer du til ei grind. Husk at det er båndtvang fra 1 april og så lenge beitesesongen varer. Det er sauer i omerådet.

Fortsett på stien til du kommer til skilt: Finnheimen 1,2 km, hvor du tar til venstre. Stien fortsetter nå på lettere flat mark, den siste delen før du ankommer Finnheimen er i nedoverbakke. Denne delen av stien har ganske mange røtter liggende, slik at stien blir nokså ujevn å gå på.

Vel fremme ved Finnheimen er det en gapahuk med muligheter til grilling og koke kaffe. Det er som oftest ved liggende klar til bruk, men det skader ikke å ta med sin egen. Finnheimen ligger helt ved Leklemsvatnet og dette er et fantastisk vakkert område.

Ikke glem å skrive deg inn i boka.

Fra Finnheimen er det mulighet til å fortsette videre til Floåsen og Marsteinsvola. Velger du å gå tilbake, så er det mulig å gå om Solheim.

Finnheiem var en gammel Samisk boplass fra 1865 - 1916. Samene hadde rein og drev jordbruk. Den siste beboeren, Ole Liljestrand flyttet til Fleskhus i 1916.

Kvennstu - Eva Moestu: I 1902 ble det byggd bekkekvern, ved Lundsaunet, som var i bruk til 1912. "Mølnarstu" (som huset het da) ble da flyttet ned til Stasjon og er i dag kjent som huset Eva Moe har bodd i. Huste ble flyttet til sin opprinnelig "fødeplass" i 2005. I dag brukes huset til møter og samlinger o.l.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Nordfra: Fra E6 Røra, like før undergangen under toglinja, ta av til venstre, skiltet "Oldtidsveg", kjør ca 2.2 km til en liten parkeringsplass ved infotavle Lundsaunet på høyre side.
Annonse

Publisert av